triggr marketing, digitális marketing, facebook hirdetéskezelés, Papp László

Link a bioban – helyezz el több linket Instagramon

link a bioban, Instagram
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email
Megosztás itt: reddit

Amennyiben használsz Instagramot (akár személyes fiókkal, akár a vállalkozásoddal), úgy bizonyára nem először találkozol a “link a bioban” kifejezéssel.

Az a helyzet, hogy az Instagramon egyes dolgok valamiért nem úgy működnek, mint ahogy ezekhez a dolgokhoz hozzá vagyunk szokva.

Mondok egy rövid példát: ha egy sima doksit írsz mondjuk Word-ben, vagy egy bejegyzést Facebook-on, vagy LinkedIn-en és leütöd egyszer az Entert, azzal sort törsz.

Ha viszont lenyomod még egyszer, lejjebb ugrik még egy sorral, ezzel pedig egy teljesen új bekezdést kezdesz + marad egy üres sor, ami szellősebbé teszi az irományt.

Nos az Instagram kb. 1 hónappal ezelőtt vezette be ezt a funkciót. Értsd: lenyomod kétszer az Entert, akkor keletkezik egy üres sor a bekezdések között (hogy tagolni tudd a szövegezést.)

Eddig mindenki pontokkal, vagy gondolatjelekkel oldotta meg az ilyesfajta tagolást, valahogy így:

hogyan posztolj instagramon 1

Láthatod, hogy a szüneteket valamilyen szimbólummal kellett helyettesíteni ahhoz, hogy tagolni lehessen a szövegezést.

Sokunkban fel is merült a kérdés, hogy a XXI.-ban, a beszélő robotok és drónposták világában miért nem lehetett megoldani ezt az egyszerű kihívást, de szerencsére ez mára már megoldódott.

Most két Enter leütése után kihagy egy sort 😄

hogyan posztolj instagramon 5

de térjünk vissza az eredeti témára.

Mi az a “link a bioban”?

Az Instagramnak egy másik érdekessége (mondjuk ez már valamilyen szinten érthető), hogy a posztokban nem enged linkeket megosztani. Illetve megoszthatod, de nem válik aktívvá, szóval nem tudsz rákattintani.

Egész egyszerűen nem teheted meg azt, mint mondjuk a Facebook-on, hogy kiposztolsz egy képet szöveggel és becsatolsz egy linket is, amire az emberek kattintani tudnak.

Az egyetlen módja annak, hogy valaki kapcsolatba lépjen veled az Instagramon (az egyértelmű Direct Message, Email küldés, vagy Commenten kívül), ha a leírásba (bemutatkozás) elhelyezett linkre nyom/kattint.

És természetesen csak egyetlen linket helyezhetsz el a bioban.

link a bioban, tisztán lehet látni

Húú basszus, most látom… Többet kéne foglalkoznom az Instagram profilommal 😅

Szóval láthatod, hogy a leírás alatt szerepel egy link. Ez egy linktr.ee link, amire hamarosan visszatérünk (gyakorlatilag erről szól ez az egész bejegyzés.)

Ha a “Profil módosítására” kattintasz, a következő kép fog megjelenni.

hogyan posztolj instagramon 4

A “Webhely” mezőbe csatolhatod értelemszerűen a weboldalad/ webshopod. Mivel csak egy linket tehetsz a mezőbe, ezért korábban mindig jól meg kellett gondolni, hogy mit teszel oda…

A weboldalad kezdőoldalát? Egy aktuális landing oldalt, amit néha cserélsz? Egy akciós terméket? Egy friss blogot?

Nos, a jó hír az, hogy ezen már nem kell agyalni, hiszen a kapitalizmus teret ad minden innovációnak és egy olyan szolgáltatás, amelyre bizonyítottan van igény, nagy valószínűséggel működni is fog.

Nos, a linktr.ee szolgáltatásaira egyértelmű igény volt.

Hogyan helyezz el több linket az Instagram profilodon?

Valami hasonló kérdés merült fel Alex és Anthony Zaccaria, a linktr.ee megálmodói fejében is.

Aztán gondoltak egyet és megteremtették a platformot, amely egy SOKKAL SZÉLESEBB skálán ismertetheti meg a márkádat az emberekkel.

Természetesen ezt a szolgáltatást nem csak az Instagramon használhatod, hanem gyakorlatilag bárhol, viszont az Instagram felhasználói kifejezetten vevők rá.

Sőt, az olyan nagy nevek is használják a linktr.ee-t, mint Selena Gomez, Gary Vaynerchuk, RedBull, L’Oréal, stb.

Nézzük, hogyan működik a platform

Először is készíts egy linktr.ee felhasználót a következő linken: https://linktr.ee/ (ez egy rettentően egyszerű folyamat)

A “Sign Up for Free” gombra kattintva a következő ablak fog megjelenni.

linktr.ee, triggr marketing

Nagyon egyszerű a képlet: gyakorlatilag egy email címre van szükség, egy felhasználónévre (ez kerül majd a link végére, pl. linktr.ee/felhasznalo, szóval légy nagyon óvatos ezzel, mert nem lehet kicserélni!) és természetesen jelszó.

Amint végeztél a regisztrációval, állhatsz is neki a link készítésnek és a személyre szabásnak. Induljunk el a kinézettel: 👇

linktr.ee 2

Láthatod, hogy a bal felső sarokban csak néhány menüpont van, szóval nagyon egyszerű az app használata.

Az “Appearance” gombra kattintva beállíthatod az oldalad kinézetét (profilkép, színek, stb.) Láthatod, hogy van egy PRO verziója is, illetve egyes funkciókat csak a PRO verzióval tudsz használni.

A PRO változata havi $6-ba kerül, ami szerintem egy nevetségesen alacsony összeg ezért az appért, viszont úgy néz ki, hogy ez elegendő ahhoz, hogy mindenki jól járjon.

Ha van két perced, kattints a PRO menüpontra és olvasd végig mennyi mindent kapsz azért a havi $6-ért! (Lejjebb megtudhatod mennyi mindent elérhetsz már az ingyenes verzióban, hogy ne keljen feltétlenül előfizetni.)

Készítsük hát el azokat a linkeket!

A bal felső sarokban kattints a “Links” gombra és kezdd el a projektet! Semmi más dolgod nincs, mint nevet adni a linknek, illetve beilleszteni magát a linket.

linktr.ee, link készítés

Láthatod, hogy jelen pillanatban nekem 5 linkem van. Számomra most ezek a legfontosabb linkek, így értelemszerűen ezeket helyezem el a linktr.ee-n is.

Legalul található a blog, ha valaki olvasni szeretné valamelyik bejegyzésünket. A következő egy landing oldal, ami a Facebook hirdetéskezelési szolgáltatásom landing oldalára tereli az érdeklődőt.

A következő egy alapvető link a weboldalam kezdőoldalára (ha több infót szeretne valaki megtudni rólam), majd legfelül két link, amelyeket mindig aktualizálok.

Ezek közül az egyik mindig a legutolsó blogbejegyzésem, a másikat pedig csak bizonyos alkalmakkor jelenítem meg.

Pl. most nemrég készítettem egy kérdőívet mikro és kisvállalkozások számára, hogy kiderüljön milyen nehézségeik vannak (digitális) marketing területen és milyen problémára szeretnének minél előbb megoldást találni.

Ennek a linkjét is természetesen elhelyezem a linktr.ee-ben, hiszen ez most kiemelkedő prioritással bír.

Erről nem szeretnék most többet írni, minden infót megtalálsz ezen a linken.

“Link a bioban” - helyezd hát el a linked!

Emlékszel még a legelején, amikor a linktr.ee-re regisztráltál, szükség volt megadni egy felhasználónevet is?

Nos, ennek most jött el a szerepe, ugyanis eljutottál odáig, hogy megvan a saját linked és elkészítetted a megjeleníteni kívánt linkeket is.

Innentől kezdve nincs szükség extra mentésre, vagy beállításra. Egész egyszerűen másold ki a linket az admin felületről és helyezd el ahová csak akarod! Pl. az Instagram bioban 😄

linktr.ee, helyezd el a linkeket

A linket az admin oldalon találhatod, jobb oldalt, fent. Nyilván a te esetedben a te felhasználó neved fog megjelenni és azt a linket kell megosztanod majd az Insta bioban (vagy akárhol máshol.)

És ami a legszebb az egészben, hogy a fentebb leírt dolgokat mind ingyen megteheted, nincs szükséged PRO verzióra.

Végtelen mennyiségű link és viszonylag sok opció, ami a vizuális részét illeti. Ingyen.

Konklúzió

Remélem, hogy amikor már ezeket a sorokat olvasod, te is felismerted a potenciálit, ami ebben a szoftverben rejlik és ha eddig nem használtad, ezután fogod.

Nem elég csak “bemutatni” a termékedet, vagy szolgáltatásodat. Biztosítanod is kell a legrövidebb utat a vásárláshoz, ajánlatkéréshez.

Pro tipp: sose felejtsd odaírni az Insta posztod legaljára, hogy “Link a bioban”! Ja, és ne felejtsd el valóban megjeleníteni a linket a linktr.ee-ben is!

Nagyon kellemetlen lenne, ha valaki, aki olvasná az Insta bejegyzésed, megkeresné a linked és nem találná.

Természetesen az, hogy mit linkelsz idővel változhat, erre nem úgy kell gondolni, mint ami örökké tart.

Hiszen ha épp egy akciós terméket linkelsz be és ez 2 hét múlva már nem lesz akciós, akkor letörlöd azt a linket, de a posztot attól még nem bántod. 😊

Sok sikert a további ügyfélszerzésben!

Köszönöm, hogy elolvastad! Ha úgy gondolod, hogy hasznos volt az infó, ne felejtsd el megosztani másokkal is, hátha nekik is jól jön!

Címkék

Légy te is TM tag!

Iratkozz fel a hírlevelemre és tegyél szert (legalább) havi 2-4 marketing ötletre, tippre, vagy taktikára! Értesülj elsőként, amint friss tartalmat jelenítek meg az oldalon!

A gomb megnyomásával elfogadod az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

Legújabb bejegyzések

Légy te is TM tag!

Iratkozz fel a hírlevelünkre és tegyél szert (legalább) havi 2-4 marketing ötletre, tippre, vagy taktikára! Értesülj elsőként, amint friss tartalmat jelenítünk meg az oldalon!

A gomb megnyomásával elfogadod az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email
Megosztás itt: reddit

VÁRJ! Még mielőtt továbblépnél,

hadd adjunk valamit, ami a segítségedre lehet!

Kérj egy ingyenes online marketing auditot és ismerd meg azokat a lehetőségeket, amelyekkel exponenciálisan növelheted mind az ügyfélkörödet, mind az árbevételedet!

Weboldalunk sütiket használ a hatékonyabb felhasználói élmény érdekében.