triggr marketing, digitális marketing, facebook hirdetéskezelés, Papp László

Még soha nem volt olyan fontos az online megjelenés, mint most

koronavirus-online-megjelenes
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email
Megosztás itt: reddit

Ugorjunk hát bele a mélyvízbe: a koronavírus elterjedése mindnyájunkra hatással lesz. Nagyon sok céget és munkavállalót fog ez érinteni, ezt már most tapasztaljuk.

Ez a cikk viszont sem a vírusról, sem a megbetegedések számáról, sem pedig az elhalálozások számáról nem fog szólni.

Ennek két egyszerű oka van: egyikünknek sem lesz jobb attól, hogy ezeket tudjuk, illetve nem vagyok szakértő és sokkal inkább az életben maradást propagálom.

Mit NEM érdemes most tenni? Pánikolni.

A pánik senkinek sem tesz jót. Ne érts félre, nem azt mondom, hogy ez az egész nem egy létező jelenség, mert igenis itt van, valóságos. Csak azt mondom, hogy régen volt már 2008…

Tíz éve eszetlenül növekszik a gazdaság…

Minimális korrekciókkal, de a tőzsde is egyhangúan pozitív; soha nem látott ingatlan árak; fizetésemelések világszerte; a termékek és szolgáltatások árai valahol a sztratoszférában és a lista folytatódik.

Mi az, amit ÉRDEMES tenni?

Teljesen mindegy, hogy milyen vállalkozásod van, vagy milyen munkakörben dolgozol, a következő sorokban találni fogsz olyat, ami neked is segítség lehet ebben és hasonló válságos helyzetekben.

Tanulj meg aludni

tanulj-meg-aludni

Elsőre bután szól, de korántsem annyira buta dolog ez, csak figyelj. Dr. Michael Breus alváskutató egy érdekes felfedezést tett egy kutatás során, amelyet a pácienseivel végzett.

Rájött, hogy az emberek alvási szokásait 4 kategóriába lehet sorolni: medve, oroszlán, farkas és delfin. Ezek ún. “kronotípusok”, melyek kihatnak az életed minden területére.

Ha odafigyelsz erre és ezek alapján alakítod a napi rutinod, meglepően több energiád lesz és a produktivitásod az egekbe fog szállni.

Érdekesség: azért kapták ezeket az állatneveket a kronotípusok, mert a természetben ezen állatok viselkedései hasonlítanak a legjobban a különböző alvás típusokra.

Nézzük meg röviden, hogyan is néz ki mindez:

medve-kronotipus

Medve

A medvék belső órája a nap keltével és nyugtával egyezik meg. Nekik általában szükségük van egy teljes 8 órás alvásra.

oroszlan-kronotipus

Oroszlán

Az oroszlánok általában nagyon korán és energiával telve ébrednek. Kora délutánra viszont általában hulla fáradtak.

farkas-kronotipus

Farkas

Egy farkas rémálma a korán kelés. A magyar nyelvben talán az "éjjeli bagoly" kifejezés illik rá a leginkább.

delfin-kronotipus

Delfin

A delfin általában alvási nehézségekkel küzd, sokszor diagnosztizálnak nála enyhe, néha erősebb inszomniát.

Olvasd el végre azokat a könyveket, amelyeket már hónapok, vagy évek óta tervezel

Ha már egy ideje szemezel egy könyvvel, csak még sosem tudtál rá időt szánni épp itt az ideje kézbe venni és napi 1-2 órát olvasni.

Nagyon fontos, hogy az otthon töltött időt ne elpazarolt időnek vegyük, hanem használjuk ki minden egyes percét.

Sosem lehet tudni, hogy melyik elolvasott sor fogja megváltoztatni az életedet és miután ez az egész hiszti lecsengett, egy teljesen új emberként törsz ki a piacra.

Sajátíts el néhány olyan skillt, amire a következő évtizedekben szinte 100%, hogy szükség lesz

A világ legsikeresebb üzletemberei a legkülönbözőbb módon érték el sikereiket. Egy dologban azonban mindannyian egyetértenek: “Az egyetlen út a sikerhez az értékesítés.”

Tanulj meg eladni. Tanulj meg márkát építeni. Tanulj digitális marketinget. Tanulj értékesítési szövegírást. Tanulj email marketinget. Tanulj Facebook marketinget – ez egymagában egy saját magát eltartó szakma.

Rengeteg könyv, online kurzus, ingyenes YouTube videó és blog áll a rendelkezésedre, amelyből megannyi inspirációt meríthetsz és technikát tanulhatsz.

Végül is, ha belegondolsz, – ha mást nem is -, de magadat azóta értékesíted, hogy megszülettél. Az első körbemagyarázástól, hogy miért kell neked az az új bicikli egészen az első számottevő fizetésemelésedig folyton eladod magadat, a gondolataidat és a “tervedet” az adott döntéshozóknak azért, hogy elnyerd a jóváhagyásukat.

Építsd fel, vagy újítsd meg az online jelenléted

Weboldal készítőként sokszor találkozom olyan esettel, hogy “Már egy ideje gondolkodom az online megjelenésem felújításán, de tudom, hogy sok munkával jár és nekem erre nincs időm. Nélkülem, pedig elég nehéz megalkotni akár egy bemutatkozó weboldalt is…

Tényleg munkával jár és tényleg nem lehet a cégvezető, vagy tulajdonos nélkül cégre szabni a weboldalt.

Hogyan is lehetne? Hisz te nem tudhatod, mit képvisel a cég, mik a legfontosabb eredményei, milyen extra megoldásokat nyújt a konkurenciához képest.

Nos itt a ragyogó alkalom kedves vállalkozó barátom. Most van idő kigondolni és a komplett online megjelenésed a weboldaltól, az email marketingen át, a landing oldalakon keresztül a Facebook arculatig mindent, higgadtan megtervezni.

Ha szeretnéd, én nagyon szívesen segítek ebben.

Kezdj el értelmes tartalmat gyártani = +1 online megjelenés

tartalomgyartas-online-megjelenes

Az internet és a közösségi média elterjedésével ugyanaz a gond, mint ami a legnagyobb előnye: mindenki alkothat rajta.

Nekem pedig személyes véleményem az, hogy mindnyájan rendelkezünk olyan tudással most, amellyel taníthatunk másokat.

Ez lehet bármi…

Hogyan készíts minden nap más-más ételt maximum 5 összetevőből; hogyan legyél ezermester a saját lakásodban; hogyan tanulj meg egy idegen nyelvet a 80/20-as szabálynak megfelelően (20% befektetett munkával 80%-os megtérülés); hogyan nevelj palántákat; hogyan olvass el napi egy könyvet.

Ezek csak példák, amik hirtelen eszembe jutottak, de ha beírjuk a “How To” kulcsszót a YouTube-on hamar észrevesszük, hogy egy élet nem lenne elég arra, hogy végig nézzük az összes videót, amit a YT kidob.

De nem muszáj ehhez YouTube. Szerencsére (vagy nem) ma már rengeteg platformon megmutathatjuk a képességeinket, a skilljeinket.

Válaszd ki a számodra megfelelő platformot és kezdj el tartalmat gyártani.

Hogy ennek mi a haszna? Ezt csak hosszútávon fogod tapasztalni, amikor már elég profi vagy abban, amit csinálsz. De valahol el kell kezdeni nem?

Ráadásul minden egyes tartalommal, amit megosztasz, neked is jobban megmarad az infó és te is tanulsz belőle.

Jól fizető szakmák, amelyeket többnyire csak online tanulhatsz meg

Digitális grafikai design; Photoshop; weboldal fejlesztés/weboldal készítés; alkalmazás fejlesztő; HTML/PHP/CSS kódolás; WordPress plugin fejlesztő; videóvágás, stb.

Ezek mind olyan értékes képességek, amelyekre az elkövetkezendő évtizedekben valószínűleg hatalmas kereslet lesz.

Készülj fel a válság végére és ezzel az új kezdetre

uj-kezdet

A történelem tiszta bizonyíték arra, hogy a piac egyszer fent, egyszer pedig lent van és ez így van rendben, hisz a természet maga is így működik.

Ez neked annyit jelent, hogy fel kell lenned készülve az újrakezdésre.

Ez most a felkészülési időszak. Csend van és nyugalom, te pedig készülsz a nagy dobásra. Alig várod, hogy minden újra beinduljon, mert tudod, hogy te mindent megtettél ahhoz, hogy fenntartsd az érdeklődést a terméked és szolgáltatásod iránt, a céged iránt. Most, amikor mindenki visszahúzódik, fél és letolja a gatyát…

Valószínűleg le fognak menni az online hirdetési árak is, hiszen megcsappan rájuk a kereslet. Ezekre a lehetőségekre kell nekünk, éber vállalkozóknak lecsapni.

Szerezz üzlettársat

Csatlakozz olyan Facebook csoportokhoz, ahol hozzád hasonló, fejlődni akaró vállalkozókkal, vagy potenciális vállalkozókkal veheted fel a kapcsolatot.

Nézd meg, hogy a te szolgáltatásodat milyen extrával lehetne kiegészíteni, hogy a jelenlegi körülmények között hatékonyan tudjatok együttműködni és értéket teremteni, majd keresd meg a megfelelő társat ehhez.

Esetleg tedd pont a fordítottját: nézd meg, hogy te mivel tudsz hozzájárulni valaki más munkájához, hogy azt közösen egy jóval magasabb szintre emeljétek.

...

Ezek mind olyan dolgok, amelyekkel ha foglalkozol, sokkal több hasznod lesz belőlük, mintha csak a híreket néznéd és teljes depresszióba esnél.

A mai napon a Bank of America bejelentette: “Itt a recesszió! Munkahelyek fognak megszűnni és vagyonok fognak elpusztulni.

Mindemellett a fizetőeszközt (sokak ezt úgy ismerik, mint pénz) tonnaszámra nyomtatják, hogy valahogy megmentsék a gazdaságot – amit persze lehetetlen. Legalábbis ilyen módon.

A Bank of England “Végtelen mennyiségű fizetőeszközt fog nyomtatni” jelentették ki.

“…”

Igen, itt van, de már ideje volt egy tisztulásnak. Én nem félek, sőt. Ez egy olyan lehetőség, ami kb. 10 évente egyszer van.

Ez egy olyan lehetőség, ahol semmi más nem történik, mint hogy gazdát cserél a vagyon.

Tegyél meg te is mindent, hogy a lehető legtöbbet tudd kihozni ebből. Légy türelmes, tanulj sokat és figyeld a piacot.

Amikor azt érzed, hogy “Ennél rosszabb nem lehet”, akkor állj neki agresszívan értékesíteni a tudásod, a munkaerődet.

Hidd el… ez akár megmenthet. Ez nem csak az én véleményem, nálam sokkal okosabb emberek mondják.

Tarts ki és vigyázz nagyon magadra!

Köszönöm, hogy elolvastad! Ha úgy gondolod, hogy hasznos volt az infó, ne felejtsd el megosztani másokkal is, hátha nekik is jól jön!

Címkék

Légy te is TM tag!

Iratkozz fel a hírlevelemre és tegyél szert (legalább) havi 2-4 marketing ötletre, tippre, vagy taktikára! Értesülj elsőként, amint friss tartalmat jelenítek meg az oldalon!

A gomb megnyomásával elfogadod az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

Legújabb bejegyzések

Légy te is TM tag!

Iratkozz fel a hírlevelünkre és tegyél szert (legalább) havi 2-4 marketing ötletre, tippre, vagy taktikára! Értesülj elsőként, amint friss tartalmat jelenítünk meg az oldalon!

A gomb megnyomásával elfogadod az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email
Megosztás itt: reddit

VÁRJ! Még mielőtt továbblépnél,

hadd adjunk valamit, ami a segítségedre lehet!

Kérj egy ingyenes online marketing auditot és ismerd meg azokat a lehetőségeket, amelyekkel exponenciálisan növelheted mind az ügyfélkörödet, mind az árbevételedet!

Weboldalunk sütiket használ a hatékonyabb felhasználói élmény érdekében.