triggr marketing, digitális marketing, facebook hirdetéskezelés, Papp László

TeamViewer: majd én megcsinálom helyetted

dummy-tech
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email
Megosztás itt: reddit

Mi is az a TeamViewer és miben lehet ez hasznos a számodra?

A TeamViewer egy olyan számítógépes program, amely az interneten keresztül össze tud kapcsolni két számítógépet olyan módon, hogy az egyik felhasználó “belemászhat” a másik felhasználó gépébe.

Mondok egy példát: mondjuk ha kaptál egy emailt, hogy be kell jelentkezned az Ügyfélkapura, mert kaptál a tárhelyedre egy üzenetet a NAV-tól és ezeket a feladatokat korábban mindig a fiad/lányod/unokád/ismerősöd végezte el, de most nem látogathat meg téged a koronavírus miatt, így képes ezt a távolból is megoldani.

Nem, ezzel a programmal NEM törheti fel a géped!

Megmutatom, hogyan is néz ki ez pontosan.

1.) Először is töltsd le a TeamViewer-t a számítógépedre erről a linkről:
https://www.teamviewer.com/hu/

teamviewer-letoltes

2.) Majd végezd el pár nagyon egyszerű lépéssel a telepítést. Mivel alapvető használatra lesz szükséged, így a telepítést végig lehet vinni azokkal a beállításokkal, ahogy a telepítő alapvetően feldobja.

Majd ezután – amennyiben Windows-t használsz – meg fog jelenni egy ablak, egy engedélykéréssel: “Engedélyezi, hogy ez az alkalmazás módosításokat hajtson végre az eszközön?” Ezt le kell “Igen“-ezni.

Ezzel gyakorlatilag végzett is a telepítő program és a szoftver használatra kész. Nézzük hát a következő lépést.

3.) Győződj meg róla, hogy a rendszer készen áll a csatlakozásra – ezt az ablak legalján fogod látni egy zöld pötty kíséretében.

teamviewer-beallitasok

Itt három nagyon fontos dolgot láthatunk: 1. Az Ön azonosítója, 2. Jelszó, 3. Partnerazonosító. Engedd meg, hogy elmagyarázzam mi micsoda.

I. Az Ön azonosítója természetesen a te azonosítód, ami számokból tevődik össze. Ezt az azonosítót kell megadnod annak a személynek, aki a “vonal másik felén” van.

II. Ezután következik a jelszó, amit szintén meg kell adnod a segítő jobb kezednek ahhoz, hogy csatlakozni tudjon a gépedhez.

III. Végül, de nem utolsó sorban a Partnerazonosító – ahogy a neve is árulkodik -, a partnered azonosítója. Ide fogja beírni a másik  fél (az ő saját gépén) a te azonosítódat, majd miután rákattint a “Csatlakozás” gombra, felugrik egy ablak, ami a jelszót kéri. Valahogy így:

Miután a partnered a saját gépén beírta az általad megadott jelszót, azonnal csatlakozni fog a te gépedhez. Tehát ez azt jelenti, hogy az, aki segít neked a saját egerével és billentyűzetével tudja használni a te számítógéped.

FONTOS!, hogy amíg átveszi az irányítást addig te ne használd az egeret, mert ez bezavarja a munkában.

Megjegyzés: azért láthatod a saját azonosítódat, a jelszavadat és a partnerazonosítót egyszerre, mert a szoftver egységesen néz ki mindenki számítógépén.

Az, hogy melyikőtök fog jogosultságot kapni a másik gépéhez attól függ, hogy ki adja meg kinek az azonosítóját és jelszavát. Adott esetben ez fordítva is működhet.

PRO tipp a TeamViewer használatához

Lehetőség szerint, amikor egy bizonyos felületen (mondjuk Facebook, Email, stb.) jelszót kell beírni, akkor egész nyugodtan kezdd el beírni te a saját gépeden, nem kell kiadnod a kezedből ezeket az érzékeny információkat.

Köszönöm, hogy elolvastad! Ha úgy gondolod, hogy hasznos volt az infó, ne felejtsd el megosztani másokkal is, hátha nekik is jól jön!

Címkék

Légy te is TM tag!

Iratkozz fel a hírlevelemre és tegyél szert (legalább) havi 2-4 marketing ötletre, tippre, vagy taktikára! Értesülj elsőként, amint friss tartalmat jelenítek meg az oldalon!

A gomb megnyomásával elfogadod az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

Legújabb bejegyzések

Légy te is TM tag!

Iratkozz fel a hírlevelünkre és tegyél szert (legalább) havi 2-4 marketing ötletre, tippre, vagy taktikára! Értesülj elsőként, amint friss tartalmat jelenítünk meg az oldalon!

A gomb megnyomásával elfogadod az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email
Megosztás itt: reddit

VÁRJ! Még mielőtt továbblépnél,

hadd adjunk valamit, ami a segítségedre lehet!

Kérj egy ingyenes online marketing auditot és ismerd meg azokat a lehetőségeket, amelyekkel exponenciálisan növelheted mind az ügyfélkörödet, mind az árbevételedet!

Weboldalunk sütiket használ a hatékonyabb felhasználói élmény érdekében.